6 tips för att hitta det bästa saneringsföretaget för asbest

bli av med asbest

Om du har asbest i ditt hem eller i din kontorsbyggnad är det viktigt att du tar bort det innan det orsakar dig mer skada. Asbest är en grupp mineraler som förekommer naturligt i miljön som buntar av fibrer. Dessa fibrer, om de är separerade, gör tunna hållbara trådar som är resistenta mot kemikalier och värme.

Varför exponering för asbest bör undvikas

Asbest har varit känt för att vara mycket skadligt för människor. Små asbestfibrer släpps ut i luften när asbesten störs. När du andas in de små asbestfibrerna ackumuleras de i lungorna och orsakar en inflammation.

Detta kan orsaka andningsproblem och kan också leda till mycket allvarliga hälsoproblem. Exponeringen orsakar också asbestos, lungcancer, pleuralsjukdomar, mesoteliom (en cancertumör i mesotelialvävnaden). Den mesoteliala vävnaden leder lungorna och bukhålan.

Anlita ett företag för att ta bort asbest

När du anlitar ett städföretag, gör en grundlig undersökning av tillgängliga entreprenörer nära dig. Här är några av de faktorer som hjälper dig att välja rätt:

1. Titta på företagets historia

En bra entreprenör måste ha varit verksam i flera år. Om möjligt, kontakta tidigare kunder och ring dem för att fråga om jobbet var välgjort och om de var nöjda. Ta reda på om entreprenören vidtar försiktighetsåtgärder som att täta av det område de arbetar på och bär skyddskläder medan de arbetar med asbest.

2. Kolla in företagets webbplats på internet

Här kan du få mycket bra information och ett intryck av företaget. Om du stöter på bra vittnesmål från tidigare kunder kan du ha hittat en bra entreprenör.

3. Se till att du får en entreprenör som ger dig information om deras rengöringstjänster

De ska ange hur de ska genomföra översynen över det drabbade området, hur de kommer att utforma projektet och vad de ska ersätta i din fastighet. De bör också ge information om hur de ska hantera skador och skräp från fastigheten.

4. Titta igenom olika företag för sina kostnader eftersom de varierar från företag till företag

Se till att få ett som ger dig den bästa servicekvaliteten för det pris du ska betala för asbestborttagning.

5. Ta reda på om entreprenören har brutit mot gällande asbestlagar

Detta skyddar dig från att arbeta med inkompetenta aktörer. Det är förstås viktigt att arbeta med en licensierad städfirma i Sala.

6. Se till att entreprenören har ansvarsförsäkring

De flesta vanliga ansvarsförsäkringar i exempelvis Sverige täcker inte asbest. Så se till att din entreprenör har ansvarsförsäkring från företag som gör det.

Sammanfattning för att anlita ett företag för att ta bort asbest

Med ovanstående faktorer i åtanke kan du vara säker på att du får en bra entreprenör för asbestavlägsnande. Men innan du anlitar entreprenören, se till att du besöker webbplatser som visar vilka certifieringar och betyg ett företag har. Du får viktig information om olika entreprenörer på det sättet och om ditt valda företag har bra betyg, rimliga priser och bra vittnesmål, gå vidare och hyr dem.